Hlavní obsah

Šílená kombinace? Extrémní sportovec leze po horách s kolem na zádech

Šestadvacetiletý Kilian Bron posunul jízdu na horském kole na zcela jinou úroveň. Tradiční tratě ve francouzských Alpách mu byly málo, a tak se rozhodl připevnit si kolo na záda a po via ferratách vylézt na místa, kam se dosud dost možná s bicyklem ještě nikdo nedostal. Šílené video natočil už vloni v létě, světové agentury ho však zveřejnily až nyní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Cyklista sjel na kole to, co dosud nikdo. Chvíli s ním musel i šplhat po skáleVideo: AP

 
Článek

Ačkoliv se jedná o ukrutnou dřinu, sportovní nadšenec si cestu po via ferratách, tedy jištěných cestách v náročném horském terénu, užívá.

„S kolem na zádech je lezení třikrát pomalejší, ale je to úžasný pocit, když se dostanete na vrchol a sednete si na kolo,“ svěřil se agentuře AP Bron.

Není to přitom poprvé, kdy zkombinoval více sportů. „Rád hledám originální inovace ve sportu. Poté, co jsem jezdil na horském kole ve sněhu a zkoušel zkombinovat jízdu na kole s paraglidingem, věděl jsem, že je čas na další šílený projekt,“ přiznal.

Nejtěžší na jeho nejnovější kombinaci je prý to, že se musí vypořádat s únavou po lezení. „Nejdůležitější je udržet si koncentraci i navzdory tomu, že jste unavení. Není tam absolutně žádný prostor na chyby,“ uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám