Hlavní obsah

Tak ošklivé, až je hezké. Novorozené mládě hrabáče se má k světu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zoologická zahrada v americkém Cincinnati minulý týden přivítala nový přírůstek v podobě mláděte hrabáče kapského, které kvůli jeho zvláštnímu vzhledu nelze přehlédnout. Malému samečkovi se daří dobře, na zveřejněných videích a snímcích se tulí ke své matce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mládě hrabáče v zoo v CincinnatiVideo: Reuters

 
Článek

Zoo v Cincinnati umí svá mláďata na internetu prodat. Jako příklad může sloužit předčasně narozená hrošice Fiona, která se letos stala jednou z ikon této zahrady a získala si fanoušky po celém světě. [celá zpráva]

O něco podobného se pokouší v případě malého hrabáče narozeného 21. prosince. V době vzniku videa vážilo mládě zhruba kilo a půl, což je u pár dní starých mláďat standardní váha. Zveřejněné materiály samečka zachycují, jak spokojeně zařezává ve společnosti své matky, jinak se mu ale daří dobře a má se čile k světu.

„Snad nemůže být nic roztomilejšího než pětidenní spící mládě hrabáče. Ali a její novorozený kluk se mazlí a tulí, v tuto chvíli zatím jen v zázemí zoo,“ napsala zahrada v příspěvku na své facebookové stránce.

Hrabáči dorůstají do délky 110 až 130 centimetrů a můžou vážit až 60 kilogramů. Jejich tělo je téměř celé lysé, přední část tlamy se podobá prasečímu rypáku. Aktivní jsou především v noci, přes den spí v noře.

Reklama

Výběr článků

Načítám