Hlavní obsah

Američan zaplatil přes tři milióny, aby celou jeho rodinu po smrti zmrazili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devětačtyřicetiletý Dennis Kowalski z amerického Wisconsinu se rozhodl, že chce být po smrti zakonzervovaný v nádrži s kapalným dusíkem. Věří totiž, že by tak v budoucnu mohl být jeho život obnoven. Procedura prováděná společností Cryonics Institute, v níž je prezidentem, se mu líbí natolik, že ji zaplatil celé rodině, informoval deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Tělo zemřelého se udržuje v odpařované chladicí komoře.

Článek

Kowalski se domnívá, že se jedná o velkou naději na obnovení života v budoucnu, a tak proceduru zaplatil celé rodině. Jednoho člověka vyjde na 28 tisíc dolarů (přes 600 tisíc korun), za pětičlennou rodinu tak musel zaplatit více než tři milióny korun.

Proces realizuje společnost s názvem Cryonics Institute, která se postará o to, aby tělo člověka bylo krátce po smrti zmrazeno v nádrži s ledem a poté převezeno do centrály společnosti v Michiganu. Tam jeho krev nahradí roztokem nemrznoucí kapaliny a udržují v odpařované chladicí komoře.

Foto: Profimedia.cz

Dennis Kowalski.

Kowalski tvrdí, že má jen máloco ztratit, a naopak šanci získat všechno. „Zapsal jsem celou svoji rodinu, včetně tří náctiletých synů. Samozřejmě jsou ještě mladí a moc nad tím nepřemýšlejí, ale v životě nikdy nevíte, co se stane,“ řekl Daily Mailu Kowalski, jenž je ve společnosti ředitelem.

Foto: Profimedia.cz

Kowalski se domnívá, že se jedná o velkou naději na obnovení života v budoucnu.

„Všichni jsme si vědomi toho, že nic není zaručené. Budoucnost je však nejistá. Věci, které byly dříve nemyslitelné, jsou nyní možné,“ svěřil se.

„Bereme to tak, že naše těla darujeme vědě. Pokud to bude fungovat, bude to pro vědu hodně znamenat. Momentálně máme 160 zmrazených lidí a asi 100 domácích mazlíčků. Zapsány jsou celkem 2000 lidí z celého světa,“ uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám