Hlavní obsah

Armáda porozbíjela mobily padesáti vojákům, aby zamezila používání sociálních sítí

Vojenští důstojníci indické armády nařídili zničení mobilních telefonů padesáti vojákům. Ti tomuto počinu, který má údajně zamezit používání sociálních sítí, museli přihlížet. Agentura AP tvrdí, že si vojáci na sociálních sítích stěžovali na tamní nepříznivé podmínky. Incident se odehrál ve městě Sagar v indickém státě Madhjapradéš.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Armáda porozbíjela mobily padesáti vojákům, aby zamezila používání sociálních sítíVideo: AP

 
Článek

Většině tamních vojáků se údajně nelíbí, že v armádě stále platí starý koloniální systém, který je nutí k manuálním pracím v domech výše postavených důstojníků.

Po sérii incidentů, kdy vojáci neuposlechli, velitel ozbrojených sil Bipin Rawat všem poskytl své telefonní číslo a nařídil jim, aby veškeré stížnosti směřovali na něj.

Nebylo to prý nutné

Ani to však kýžený efekt nepřineslo, praporčík Nalin Talwar, jenž bojuje za práva vojáků navíc přiznal, že se většina z těch, kteří si na něco stěžovali, následně stala obětí šikany. Proto důstojníci nařídili zničení mobilních telefonů.

To musela nedobrovolně provést dvojice vojáků kusem kamene. Ostatní jen poslušně stáli a nevšední situaci přihlíželi.

Zastal se jich ale Talwar, který video sdílel a uvedl, že k tomu nebyl žádný důvod. „Mohli telefony jenom zabavit a následně vrátit pro případné poslání zprávy,“ řekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám