Hlavní obsah

Vesničané zachránili zatoulaného dvoumetrákového sumce

Skupina vesničanů z thajské provincie Phatthalung se začátkem týdne postarala o záchranu 200 kilogramů vážícího pangase velkého, který se během rozsáhlých záplav zatoulal do malého potoku, kde uvázl. Záchranná operace trvala podle agentury AP celkem šest hodin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vesničani zachránili zatoulaného dvoumetrákového sumceVideo: AP

 
Článek

Pangas velký je ohrožená ryba patřící do řádu sumců, která se vyskytuje v povodí Mekongu. Nedávné záplavy na jihu Thajska však způsobily, že se jeden z pangasů zatoulal a skončil uvázlý v malém rybníku.

Když jej v mělké vodě zahlédli tamní vesničané, rozhodli se, že mu pomůžou. K záchraně ryby použili obrovskou síť, pomocí které ji dostali z vody a následně na motorce odvezli zpět do jejího přirozeného prostředí.

Záchranná operace jim údajně trvala šest hodin. Vesničané tvrdí, že se jedná o známou rybu, jež tamní vody obývá už od roku 1991 a v oblasti se stala legendou.

„Přezdíváme ji bahenní král, vypadá jako monstrum. Během listopadu a prosince tady hodně pršelo, což vedlo k záplavám, kvůli nimž se ryba zatoulala asi tři kilometry od svého přirozeného prostředí,“ řekl agentuře AP tamní obyvatel Khun Sooktong, jenž se na záchraně podílel.

Reklama

Výběr článků

Načítám