Hlavní obsah

V indické restauraci obsluhují robotické servírky

Jak se zdá, pokrok nelze zastavit. V jedné z indických restaurací ve městě Čennaí ležícím ve státě Tamilnádu vyměnili klasickou obsluhu za roboty. Majitelé prý chtěli založit něco, co v Indii dosud nebylo. Návštěvníci si neobvyklou formu obsluhy prozatím pochvalují.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V indické rstauraci obsluhují zákazníky místo servírek robotkyVideo: Reuters

 
Článek

„Chtěli jsme přijít s něčím zcela novým, dumali jsme nad tím téměř celý rok. Nakonec jsme došli k názoru, že něco takového v Indii ještě není. Už jsem to viděl v mnoha zemích, řekli jsme si proto, že to zkusíme rozjet i tady,“ prozradil agentuře Reuters Karthik Kannan, jeden z dvojice zakladatelů.

Zákazníci zde naleznou především pokrmy z thajské a čínské kuchyně. Ty si objednávají prostřednictvím tabletu, který je umístěn na každém stole.

Jídlo jim následně na tácech přinese robotická servírka. Jakmile mají zákazníci všechny pochoutky na stole, zmáčknou tlačítko a robotka je opustí. Po jídle jim pak špinavé nádobí odnese zpět do kuchyně.

Návštěvníci jsou překvapeni, jak hladce zde všechno probíhá. „Nečekali jsme takhle rychlou dodávku. Robotky jsou velmi rychlé a interaktivní, nesmírně si to tady s nimi užíváme,“ prozradila jedna z návštěvnic. „Všechno je organizované, nové věci jenom vítám,“ řekl další z hostů.

Reklama

Výběr článků

Načítám