Hlavní obsah

Samice mravenečníka Anara porodila už druhá dvojčata

Novinky, tcs

Mravenečníci jsou už od pohledu zvláštní stvoření a dvojnásob to platí o jejich mláďatech. Samice Anara přivedla v zoo v kalifornské Santa Barbaře 21. listopadu na svět dokonce dvě roztomilá zvířátka s neuvěřitelně dlouhým jazykem. Jenže tady nastal problém, samice jsou fyzicky schopny postarat se pouze o jedno mládě. O výchovu menšího z mláďat se tedy museli postarat ošetřovatelé.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: O druhé mládě se museli postarat ošetřovateléVideo: Reuters

 
Článek

Chovatelé v kalifornské zoologické zahradě už přesně věděli, co mají dělat. Samice Anara totiž porodila dvojčata už podruhé. Několik dní po porodu nechali ošetřovatelé mláďata s jejich matkou, pak jí ale bylo mladší z mláďat odebráno. Přirozené stravování nahradilo mléko v lahvičce a matčino tělo plyšová hračka.

„V lidské péči se mláděti daří dobře, začíná konečně přibývat na váze,“ uvedla tisková mluvčí zoologické zahrady Julia McHughová.

Mohutná zvířata, která dorůstají délky až dvou metrů a vyskytují se na území Jižní Ameriky, jsou momentálně zařazena do kategorie zranitelných druhů. To znamená, že jim hrozí vyhynutí ve střednědobém období.

Mravenečníci se živí drobným hmyzem, jak už název napovídá zejména mravenci a termity. K tomu jim slouží silné drápy, kterými dokážou bez problému rozbít silné stěny termitiště, a především pak až 60 centimetrů dlouhý jazyk, který dokáže mravenečník zastrčit do mraveniště až 150krát za minutu.

Reklama

Výběr článků

Načítám