Hlavní obsah

Miss Universe je Jihoafričanka, Češka propadla

– Las Vegas

Novou Miss Universe se dnes v americkém Las Vegas stala Demi-Leigh Nelová-Petersová z Jihoafrické republiky. Druhá skončila Kolumbijka a třetí Jamajčanka. Česká Miss 2017 Michaela Habáňová do finálové šestnáctky nepostoupila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nová Miss Universe Demi-Leigh Nelová-Petersová z JARVideo: AP

 
Článek

Letošního ročníku se zúčastnilo 92 soutěžících, což je podle agentury AP rekordní počet. Své zástupkyně vyslaly v premiéře Kambodža, Laos a Nepál. Účastnice soutěže byly poprvé rozděleny do skupin podle regionů, čtyři dívky z každé skupiny pak měly zaručený postup do užšího výběru. Mezi závěrečných deset soutěžících se dostaly ještě krásky z USA, Venezuely, Filipín, Kanady, Španělska, Brazílie a Thajska.

Foto: ČTK/AP

Miss Universe Demi-Leigh Nel-Petersová

Dvaadvacetiletá Nelová-Petersová, která je čerstvou absolventkou oboru management obchodu, získala kromě jiných darů roční plat a na rok svého panování luxusní byt v New Yorku. Jihoafričanka, která se měsíc po zisku domácího titulu stala obětí únosu a byla držena v šachu zbraní, nyní pomáhá ženám cvičit se v sebeobraně.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Finalistky soutěže Miss Universe (zleva) Demi-Leigh Nelová-Petersová z Jihoafrické republiky, druhá Kolumbijka Laura Hernandezová a třetí Jamajčanka Davina Bennettová

Předchozí Miss Universe byla Francouzka Iris Mittenaereová.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Miss Universe Demi-Leigh Nelová-Petersová z Jihoafrické republiky

Foto: Petra Odrazilová

Michaela Habáňová je Českou Miss 2017

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám