Hlavní obsah

Senioři chtěli druhého nejjedovatějšího hada světa odstranit svépomocí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když si postarší manželé z australského města Kingaroy v úterý všimli hada ve své ložnici, chtěli ho nejprve odstranit vlastními silami. Žena však nakonec svého muže přemluvila, aby raději zavolali odborníkům. A dobře udělala, následně se totiž zjistilo, že to byl druhý nejjedovatější had na světě, napsal deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Pakobra východní.

Článek

Muž byl rozhodnutý hada chytit a vyhodit ho z domu ven, manželka ho ale přemluvila, aby raději zavolali odborníkům na plazy. Když specialisté dorazili, zjistili, že se jedná o druhého nejjedovatějšího hada na světě - pakobru východní.

Společnost, která chycení hada zajistila, následně napsala na svůj facebookový profil, že manželský pár pakobru východní nepoznal kvůli jejímu tmavému zbarvení. „Odstín pakobry východní může být jakýkoliv. A to je důvod, proč je vždycky lepší zavolat odborníkům,“ napsali.

Proces chytání dokonce zdokumentovali. Na záběrech, které rovněž zveřejnili na Facebooku, je viditelné, že chycení hada nebylo vůbec jednoduché. Po několika marných pokusech se jim však podařilo unikajícího hada chytit a umístit do speciálního boxu.

Pakobra východní patří do čeledi korálovcovitých hadů a je velmi útočná a rychlá. Její jed snižuje srážlivost krve a způsobuje vnitřní krvácení. Australané tak měli velké štěstí, že se o chycení hada nakonec nepokoušeli.

Reklama

Výběr článků

Načítám