Hlavní obsah

Turisté ukradli v Benátkách gondolu, rychle se jim to vymstilo

Pár Francouzů v Benátkách v noci na pondělí ukradl gondolu, aby se vydal na romantickou večerní plavbu. Plavidlo však turisté neuměli ovládat. Vše tak skončilo záchrannou akcí a nakonec i trestním oznámením pro krádež s přitěžujícími okolnostmi, napsala agentura ANSA.

Foto: Profimedia.cz

Benátky. Ilustrační foto

Článek

Jednačtyřicetiletý muž a devětadvacetiletá žena vypluli z kanálu Rio San Severo směrem ke kostelu Santa Maria Formosa. Kvůli nezkušenosti a nepříznivým povětrnostním podmínkám se však okamžitě dostali do problémů.

S úzkou loďkou naráželi do břehů a jiných plavidel, čehož si kolem jedné hodiny ranní všiml místní obyvatel. Ihned upozornil policii, která zahájila záchrannou akci, neboť turisté v dešti a větru nad gondolou ztratili kontrolu. Policisté je nakonec zmáčené a prochladlé dostali na svůj člun.

Úřady následně informovaly majitele gondoly, škody na jeho majetku však zatím nejsou vyčísleny. Dvojice Francouzů čelí trestnímu oznámení ve věci krádeže s přitěžujícími okolnostmi a neoprávněného držení nože, který použila na odříznutí loďky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám