Hlavní obsah

Před třiceti lety hodila vzkaz v láhvi do vod oceánu. Teď ho našli

Novinky, tcs

Vzkaz, který uschovala do láhve a následně hodila do Atlantiku před téměř 30 lety osmiletá holčička, je opět na světě. Náhodou ho našel David Humphries s manželkou Lindou, když čistili místní pláž na ostrově Sapelo v americké Georgii. Díky sociálním sítím Linda nyní sedmatřicetiletou ženu dokázala najít a pochlubit se, že vzkaz byl nalezen.

Foto: Profimedia.cz

Vzkaz v láhvi přežil dlouhých dvacet devět let (ilustrační foto).

Článek

Psal se rok 1988, když 26. září osmiletá Miranda Chavezová napsala neumělým písmem vzkaz a hodilo ha do vln atlantského oceánu. Možná doufala, že ho jednoho dne někdo najde, ale určitě netušila, že se to stane o dvacet devět let později a 144 kilometrů dál.

Linda a David Humphriesovi čistili minulý týden místní pláž na ostrově Sapelo, když si David povšiml zabahněné láhve, uvnitř které prosvítalo složené psaní. Jeho ženu dopis „z minulosti“ fascinoval a okamžitě se dala do pátrání po nyní sedmatřicetileté autorce dopisu.

Miranda v krátkém dopise uvedla své jméno i adresu, jenže po téměř třech dekádách už její dům dávno neexistoval. Linda proto dopis uveřejnila na sociální síti Facebook. Během pár hodin už Miranda věděla, že její vzkaz v láhvi byl nalezen.

„Kdo by si to pomyslel? Je úžasné, že něco tak malého vás může vrátit do dětství a k nejšťastnějším dnům vašeho života,“ sdělila dojatá Miranda televizi CBS. Dopis jí totiž připomněl nejen výlet k pláži před lety. Díky hledání Mirandy na Facebooku jí totiž opět zkontaktovali dávní kamarádi ze školy, kteří dopis na sociální síti viděli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám