Hlavní obsah

Těhotnou ženu poslali z nemocnice třikrát domů, nakonec porodila u silnice

Šestadvacetiletá Lydia Kirková z australského Queenslandu navštívila nemocnici kvůli porodním bolestem celkem třikrát. Lékaři ji však pokaždé poslali domů s tím, že má ještě čas. Když ji snoubenec vezl do nemocnice počtvrté, už tam přijet nestihli. Žena tak musela porodit na krajnici dálnice, napsal deník Daily Mail. Porod proběhl bez komplikací.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kirková přivedla na svět holčičku jménem Layla 6. října. Přiznala však, že nemocnici navštívila už o pár dní dříve, neboť měla pravidelné porodní kontrakce. Po příjezdu však lékaři zhodnotili, že má na porod ještě čas, a poslali ji domů.

„Řekli mi, že mám jet domů a co nejvíc odpočívat. Tam se můj stav ale zhoršil, a tak jsme jeli opět do nemocnice. Ve čtvrtek brzy ráno však kontrakce ustaly, tak jsme jeli zpět domů,“ popsala Kirková.

Stejný scénář se opakoval i v pátek ráno. Ačkoliv měla žena silné porodní bolesti, v nemocnici jí dali léky proti bolesti a poslali ji do domácí péče. „Odpoledne jsem příteli řekla, že už to nedokážu dál snášet a že mě okamžitě musí odvézt do nemocnice. Přišlo to na mě ale zhruba v půli cesty. Už jsem pomalu začínala cítit hlavičku dítěte,” přiznala Kirková.

Porod byl nesmírně rychlý

Devětadvacetiletý Chris Broucek zastavil u krajnice, přítelkyni uložil na deku a zavolal na tísňovou linku, která mu poskytla instrukce. Když přijela záchranná služba, Kirková už držela svoji holčičku v náručí.

„Položil na zem deku a následně dítě zavinul. Poté už jsme jen čekali na příjezd záchranné služby,“ řekla Kirková.

Jak matka, tak malá Layla jsou v pořádku. „Chris byl po celou dobu nesmírně klidný, což mi velmi pomohlo. Celou situaci zvládl bravurně a bez problémů se o mě postaral. Proto ho nesmírně miluju,“ uzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám