Hlavní obsah

Tuleň s potápěčem dováděl jako štěně

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrovy Farne u severovýchodního pobřeží Anglie bývají rájem pro potápěče, kteří chtějí vidět bohatý podmořský život. Brit Dan Patterson se svým kolegou Adamem Hanlonem tam jezdí pravidelně. Na počátku září jim jednu z výprav zpříjemnil hravý tuleň, který laškovně dorážel na potápěče. Patterson s Hanlonem vše natočili a záběry nyní zveřejnila agentura Caters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Potápěči narazili na extrémně hravého tuleněVideo: Caters News, AP

 
Článek

Patterson nebyl dovádivým zvířetem příliš překvapen. Tuleni kuželozubí, kteří v okolí ostrovů žijí, jsou známí svou hravou náladou a velice často se pouštějí s potápěči do interakcí. Pokaždé je to ale pořádný zážitek.

„Lidé jim často říkají podvodní labradoři a často je to jako být obklopen bandou neposedných šťastných štěňat,“ podělil se o své zážitky Patterson s agenturou Caters. Zvědavý tuleň strávil s oběma potápěči zhruba deset minut, než ho omrzeli a plaval zase jinam.

„Potápět se se žraloky, želvami nebo rejnoky je úžasné. Když k vám ale zvíře připluje a chce si s vámi hrát, to je naprosto jiná úroveň,“ řekl Patterson.

Tuleň kuželozubý se vyskytuje u obou severních pobřeží Atlantského oceánu a v oblasti Baltského moře. Ve velmi studených vodách dokáže přežít díky velice silné vrstvě podkožního tuku. Dorůst může více než třímetrové délky. Pak se jeho hmotnost pohybuje kolem tří set kilogramů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám