Hlavní obsah

Zatčení na mnichovském letišti zachránilo Britovi život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatčení na letišti v Mnichově zřejmě zachránilo život 39letému Britovi. Lékař mu při povinné prohlídce před vzetím do vazby zjistil vážné onemocnění, jež by mohlo dotyčnému brzy způsobit smrt. Podle agentury DPA o tom ve středu informovala německá policie.

Foto: Profimedia.cz

Zatčení zachránilo hledanému Britovi život (ilustrační foto).

Článek

Muž si během zmíněné zdravotní kontroly postěžoval na bolesti u srdce. Díky tomu pak lékař zjistil, že zadržený trpí vzácnou vážnou chorobou, a okamžitě mu zařídil termín operace. Podle vyjádření příslušné nemocnice by tento pacient bez naléhavého zákroku brzy zemřel. O jakou nemoc jde, DPA neupřesnila.

Dotyčného policisté při odbavování na letišti zadrželi kvůli nezaplacení pokuty nařízené soudem v Osnabrücku. Ten ho v srpnu 2015 odsoudil za dvojnásobné ublížení na zdraví. Pokutu ve výši 500 eur plus 70 eur za soudní výlohy (dohromady v přepočtu zhruba 15 000 korun) nechtěl muž zaplatit ani na mnichovském letišti, proto putoval do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám