Hlavní obsah

Dvacet lvů se seřadilo do řady a synchronizovaně pilo z řeky

Novinky, mšv

Zcela ojedinělou věc se podařilo zachytit fotografu Bernhardu Bekkerovi. Při návštěvě jihoafrického Krugerova národního parku natočil dvacet lvů, kteří pili z řeky. Zajímavé na tom bylo, že se všichni srovnali do řady a poté pili téměř synchronizovaně. Bekker to označil za moment, který člověk prožije jen jedinkrát za život.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lví smečka upotala fotografaVideo: Caters News, AP

 
Článek

Bekker chtěl původně jen vyfotit lvy, jak se procházejí po safari. Neměl vůbec ponětí, jaké události nakonec bude přihlížet. Po chvíli se totiž lvi začali seskupovat a mířili se napít z přilehlé řeky. „Byla to úžasná chvíle. Za celých 18 let, co tuto práci dělám, jsem nic takového neviděl. Celá smečka pila ve stejnou chvíli,“ uvedl pro agenturu Caters News.

Kromě záznamu samotného stihl poté Bekker pořídit i několik fotografií všech lvích příslušníků, ačkoli to nebyl jednoduchý úkol. „Lvy jsme zahlédli už předešlý den, jen se povalovali v písku a nevypadalo to, že by se jim chtělo hýbat. Proto jsme se vrátili i další den,“ tvrdí fotograf s tím, že doufal, že tentokrát budou trochu akčnější.

Druhý den lvi na místě vůbec nebyli. „Rozhodli jsme se, že půjdeme podél řeky a budeme hledat leopardy. Zhruba o hodinu a půl později jsme se rozhodli vrátit a zničehonic se objevili lvi,“ vypráví Bekker s nadšením. Na takový fotografický úlovek může být právem hrdý.

Reklama

Výběr článků

Načítám