Hlavní obsah

Rybáři zůstala v síti láhev se vzkazem, urazila 800 kilometrů

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Palestinský rybář Džihád al-Sultán si připsal velmi kuriózní letní úlovek. V rybářské síti mu totiž u jedné z pláží pásma Gazy uvízla láhev, která ukrývala vzkaz a květiny. Po vlnách Středozemního moře láhev uplavala bezmála 800 kilometrů z řeckého ostrova Rhodos. Na cestě byla od července, kdy ji pustil na moře britský pár.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vzkaz v láhviVideo: Reuters

 
Článek

„Jsme právě na dovolené na Rhodosu a moc rádi bychom věděli, jak daleko se tato láhev dostala, i kdyby to měla být jen vedlejší pláž. S úctou Zac a Beth,” stálo v dopise, ve kterém byla uvedená také kontaktní e-mailová adresa.

Sultán dvojici skutečně odpověděl, a zjistil tak, že onou dvojicí byla univerzitní studentka Bethany Wrightová a její přítel Zac Marriner. Květiny už byly samozřejmě suché, ale vzkaz byl perfektně čitelný.

Sultán médiím pouze řekl, že jej těší pomyšlení, že vodní proudy mohou donést obdobnou pohodovou zprávu do vod Gazy, která je pod izraelskou námořní blokádou.

Reklama

Výběr článků

Načítám