Hlavní obsah

Robotický vlk slouží jako účinný strašák nejen do zelí

Novinky, tcs

Zemědělci z japonské prefektury Čibo nedaleko Tokia už měli dost toho, jak jim každou sezónu devastují divoká zvířata úrodu obilí. Proti jelenům a kancům se rozhodli bojovat velice japonským způsobem - roboty.

Foto: Profimedia.cz

Robotický vlk je nejnovějším pomocníkem japonských zemědělců.

Článek

Robotičtí strašáci ve tvaru vlka jsou 50 centimetrů vysocí a 65 centimetrů dlouzí. Každý vlk dokáže vyloudit vlčí zavytí o síle 90 decibelů. Pakliže se nějaké zvíře dostane do dosahu senzorů, začnou vlkovi rovněž výhružně blikat červené oči.

Strašák ale nemusí zůstat jen u vlčího vytí. Super Robot Wolf, jak se strašák oficiálně nazývá, disponuje sadou čtyřiceti různých zvuků od lidských hlasů až po hlasité výstřely pušky. Farmář intenzitu a čas, kdy se zvuky mají spustit, může naprogramovat dle libosti.

Foto: Profimedia.cz

Kromě hlasitého vlčího vytí, dokáže robot vydávat i lidské hlasy a zvuky výstřelů.

Od 11. července, kdy byly tyto roboty poprvé zkušebně nainstalovány na farmách, se podle zemědělců neobjevilo na polích ani jedno divoké zvíře či pták. Původně mělo testování nových strašáků trvat až do září, díky uspokojivým výsledkům však už nyní oznámil tvůrce robotů Ohta Seiki jejich uvedení na trh.

Kdo by měl o vlčího strašáka, který spolehlivě odežene jakoukoliv divokou zvěř, zájem, bude si muset připravit v přepočtu necelých 41 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám