Hlavní obsah

Turista v muzeu zapomněl přes tisíc australských dolarů

V malém muzeu ve skotském městě Biggar ležícím v hrabství Lanarkshire byla nalezeno přes tisíc australských dolarů (asi 17 tisíc korun). Minulý týden je tam zapomněl turista z Austrálie, s kterým se místní policie zatím nedokázala spojit, a tak se o incidentu zmínila na sociálních sítích. Informoval o tom britský Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Bankovky australského dolaru.

Článek

Policie se od minulého čtvrtku zoufale snaží zapomnětlivého turistu nalézt. "Je to nemalá částka. Jsem si jistý, že až to majitel hotovosti postřehne, nebude mít radost. Určitě ho ale potěší, že obnos nebyl odcizen," řekl Daily Mailu strážník Mark Richardson.

Místní policisté vědí, komu peníze patří. Turistu se několikrát snažili kontaktovat, všechny pokusy však byly marné. Ve snaze majitele vysokého obnosu nalézt se rozhodli o případu zmínit na sociálních sítích.

Zároveň varují všechny, kteří by si chtěli vysokou částku přivlastnit, aby policii zbytečně neobtěžovali. "Chceme všechny upozornit, že víme, komu hotovost patří, protože máme příslušně dokumenty. Pokud nejste pravý majitel, prosím nevolejte," uzavřel Richardson.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám