Hlavní obsah

Ženu napadl její vlastní had, záchranář mu uřízl hlavu

Novinky, Martin Vlk

Pětačtyřicetiletá žena z amerického Ohia ve čtvrtek zavolala na tísňovou linku s tím, že ji napadl její více než metr a půl dlouhý hroznýš královský, kterého si pořídila pouhý den před napadením. Ženu vysvobodil jeden ze záchranářů, když mu pohotově uřízl hlavu. O napadení informoval americký deník USA Today.

Foto: Profimedia.cz

Hroznýš královský (ilustrační foto)

Článek

„Hroznýš královský je zakousnutý do vašeho nosu? Můžete se pokusit vypáčit jeho čelist?” zeptala se žena z tísňové linky. „Ne, zkouším to, ale všude je krev,” odpověděla volající.

Po chvíli žena z města Sheffield Lake prozradila, že má v domácnosti hadů více. Ten, který ji napadl, byl prý jeden ze dvou hroznýšů, které si pořídila pouhý den před incidentem. „Včera jsem tohoto hroznýše zachránila. Všichni moji hadi jsou na svém místě,” popisovala žena situaci.

„Kolik hadů doma máte?” zjišťovala poté pracovnice z tísňové linky. „Jedenáct, všechno jsou to krajty královské, kromě těch dvou, které jsem zachránila,” odpověděla žena v nesnázích.

Sousedé odmítli celou věc komentovat. Někteří ale viděli, jak žena vyběhla z domu a čekala na ambulanci.  V tu chvíli měla hada ovinutého kolem pasu a byl zakousnutý v jejím obličeji.

Uřízl mu hlavu

Po příjezdu záchranné služby proběhla rychlá akce. Jeden ze záchranářů kapesním nožem uříznul hadovi hlavu. Zranění, která žena utrpěla, ji naštěstí neohrožovala na životě.

Specialista na hady Ed Skuza pro americký deník USA Today uvedl, že napadená pravděpodobně příliš uspěchala manipulaci s novým hadem. Měla prý počkat alespoň týden, aby se v novém prostředí aklimatizoval. V podobných situacích, kdy je třeba uvolnit čelist hada, radí potřít jeho tlamu alkoholem.

Reklama

Výběr článků

Načítám