Hlavní obsah

Samice kapustňáka oslavila svoje narozeniny dvoumetrovým dortem ze salátu

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

River Safari v Singapuru zažilo minulý týden ve středu velkou slávu. Své třetí narozeniny zde oslavila samice kapustňáka širokonosého jménem Canola. Ošetřovatelé přichystali zavalitému vodnímu savci dort ze salátu a další zeleniny, kterou kapustňáci milují. Pochoutka ve tvaru písmene C měřila téměř dva metry.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Samice kapustňáka oslavila v singapurském akváriu narozeninyVideo: Reuters

 
Článek

Oslavu si Canola vážící momentálně okolo tří set kilo užila i s ostatními kapustňáky za nadšeného dohledu dětí ze školky, které zvířeti dokonce zazpívaly. Narozeninová show byla součástí projektu, kterým chtějí pracovníci safari upozornit na stále se zhoršující stav světových vod.

Zvlášť ke Canole mají ošetřovatelé výjimečný vztah. Matka ji totiž po porodu odvrhla, a tak se o mladou samičku museli starat sami. Každých několik hodin mládě krmili speciální směsí mléka s řepkovým olejem. A právě řepka (v angličtině canola) byla inspirací pro pojmenování mladé kapustňáčí dámy.

Kapustňáci jsou blízcí příbuzní slonů, dorůstají délky až 4,5 metru a dožívají se 60 až 70 let. Často se jim říká mořské krávy, protože ve volné přírodě jsou nejčastěji vidět, jak na dně spásají zelené řasy. Kapustňáci nemají přirozeného nepřítele, člověk je však kvůli oleji a masu téměř vyhubil. Do roku 2017 byli vedeni jako ohrožený druh, jejich populace ale vzrostla a stupeň ohrožení byl kapustňákům snížen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám