Hlavní obsah

Vychrtlá Britka vyhrála boj sama se sebou. Nyní je z ní fitness koučka

Novinky, tcs

Byla posedlá svou hmotností a snahou o co nejhubenější postavu. Denně uběhla více než deset kilometrů, chodila na hodiny tance a prakticky nic nejedla. V roce 2014 vážila pouhých 39 kilogramů a její tělo bylo jen kost a kůže. Dnes Britka Victoria Spenceová vypadá znovu skvěle a věnuje se fitness. Překonat anorexii jí pomohl přítel a obrovské odhodlání.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Britka porazila anorexii. Stala se fitness koučkouVideo: AP

 
Článek

Dvaadvacetiletá rodačka z manchesterského předměstí Worsley dříve toužila po jediném: stát se profesionální tanečnicí. Právě kvůli tanečním konkurzům začaly její potíže s hlídáním váhy. Victoria chtěla mít své tělo v perfektním stavu. „V posledním ročníku taneční školy nám řekli, že naše tělo je náš životopis a že musíme vypadat perfektně,“ uvedla pro agenturu AP Spenceová.

Denně uběhla minimálně deset kilometrů. V tělocvičně strávila tancem klidně i celý den. Problémem však bylo, že při tomto obrovském energetickém výdeji Victoria prakticky vůbec nejedla. Za den do sebe dostala maximálně 600 kalorií. Takovou dietu přitom odborníci doporučují pouze pod lékařským dohledem a v okamžiku, kdy je nutné rapidně snížit váhu ze zdravotních důvodů.

Výsledky nezdravého hubnutí na sebe nenechaly dlouho čekat. V roce 2014 Victoria byla dokonce na týden vyloučena z taneční školy, protože nezvládala každodenní povinnosti a usínala během zkoušek. „O prázdninách jsem se podívala na jednu svou fotku v bikinách. Viděla jsem téměř každou svou kost. Byl to pro mě tak trochu budíček,“ svěřila se Spenceová.

Posedlá kaloriemi

Po prázdninách navštívila terapeuta a společně začali pracovat na tom, aby se dívka poruchy příjmu potravy zbavila. V tu dobu vážila pouhých 39 kilogramů, její BMI (index tělesné hmotnosti) odpovídal přibližně indexu devítiletého chlapce. Postupně začala Spenceová dělat pokroky a opět pozvolna přibývat na váze. Zapsala se na fitness soutěž v bikinách. Místo na štíhlost se však zaměřila na budování silného těla.

Cvičím, jak chci, jím, jak chci. Mé tělo vypadá nejlíp za celý můj dosavadní život
Victoria Spencerová

Ani to příliš nepomohlo. Svou váhu měla Victoria neustále v hlavě. „Je to neustálý souboj s vaší myslí,“ svěřila se Spenceová. Neustále si hlídala svůj příjem a každou snědenou kalorii. K tomu, aby si jídlo doopravdy vychutnala, jí nakonec pomohl až její přítel, devětadvacetiletý Michael Robinson.

Přítel jí naučil vážit si sama sebe

„Na prvním rande jsem si uvědomila, že nemůžu s někým jít na večeři, a přitom si před ním obsesivně hlídat každé sousto, které si dám do úst,“ uvedla Spenceová. Michael jí nakonec byl tou největší oporou. „Byl první, kdo mě naučil, jak se mít rád a užívat si života. Dodal mi sebedůvěru,“ dodala mladá žena.

Spenceová se nyní živí jako trenérka fitness. Podle svých slov je konečně spokojená. „Cvičím, jak chci, jím, jak chci. Mé tělo vypadá nejlíp za celý můj dosavadní život a nikdy jsem nebyla šťastnější,“ uzavřela Spenecová své vyprávění o boji se zákeřnou mentální chorobou.

Reklama

Výběr článků

Načítám