Zlepšovák představil youtubový kanál Lifehacker a stačí vám k tomu opravdu málo. Jediné, co potřebujete, je led a sůl. Pivo vložíte do kbelíku s ledem a následně led zasypete solí.

Během pokusu Lifehackeru klesla teplota piva v plechovce z původních 22 stupňů Celsia na dva stupně Celsia za pouhých deset minut.

A v čem spočívá to tajemství? Směs ledu a soli má nižší teplotu tání. Z toho důvodu roztaje rychleji. Směs vody a soli má teplotu tání minus dva stupně Celsia. Běžná ledová voda by měla teplotu o dva stupně vyšší. A právě rozdíl dvou stupňů stačí k tomu, aby se pivo bleskurychle vychladilo.

Kanál Lifehacker pro srovnání zkusil metodu, kdy pivo obalil mokrou papírovou utěrkou a poté ho vložil do mrazáku. Po deseti minutách se jeho teplota skoro nezměnila.

Inzertní sdělení
Myslíš si, že má článek vocas? Zapoj se do soutěže na: https://www.facebook.com/pardal.cz/