Hlavní obsah

Školáci předvedli neuvěřitelný výkon ve skoku přes švihadlo

Novinky, Barbora Sirová

Triky a hry s lany, respektive švihadly jsou v Japonsku populární aktivitou, které se věnují nejen školní děti. A protože každý chce být nejlepší, láme se tu poslední dobou jeden rekord za druhým. Studenti základní školy Harada ve městě Fudži, ležícím nedaleko japonské metropole Tokia, se do Guinnessovy knihy rekordů zapsali jako tým s největším počtem přeskoků přes lano za minutu.

BEZ KOMENTÁŘE: Školáci přeskakovali švihadlo neuvěřitelnou rychlostíVideo: Guinness World Records

 
Článek

Tak tomuhle se říká týmová práce. Zatímco dvojice studentů roztáčí dlouhé švihadlo, ostatní členové ho přeskakují, jako by tam ani nebylo. Nejdříve se seřadí do fronty a pak kolem statické dvojice synchronizovaně obíhají, aby dosáhli co největšího počtu přeskoků za minutu.

Každý ze členů japonského školního týmu na videu přeskočil švihadlo nejméně osmnáctkrát a jejich celkové skóre, díky němuž se minulé pondělí zapsali do Guinnessovy knihy rekordů, je 225 přeskoků za minutu.

Talentované žactvo tak překonalo předešlý světový rekord z roku 2013, který drželi jejich rivalové z nedaleké základní školy ve městě Nagoja. Ti zvládli švihadlo přeskočit 217krát.

BEZ KOMENTÁŘE: Za půl minuty přeskočila Ajumi Sakamakiová roztáčená švihadla 129krátVideo: Guinness World Records

Tato forma přeskoků přes lano je pokaždé týmovou záležitostí. Na jeho roztočení jsou potřeba dva lidé, na přeskoky ale stačí jeden. I v této kategorii drží světový rekord Japonci. Ajumi Sakamakiová nedávno přeskočila roztáčené lano 129krát za pouhých 30 sekund. Pohybovala se při tom tak rychle, že se dal výsledek spočítat až díky zpomalenému záběru.

BEZ KOMENTÁŘE: Sadatoši Vanatabe je rekordmanem v přeskoku přes desetimetrové švihadloVideo: Guinness World Records

Jen před několika týdny se do Guinnessovy knihy rekordů zapsal i Japonec Sadatoši Vanatabe, jehož specialitou jsou individuální přeskoky přes extrémně dlouhé švihadlo, při kterých musí zapojit snad všechny svaly těla.

Reklama

Výběr článků

Načítám