Hlavní obsah

Poslíčci patří minulosti, donuty doručoval v Americe dron

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denver

Jak nejrychleji uspokojit chuť na sladké, konkrétně na bezkonkurenční americké donuty? Objednat a během pár minut vyzvednout ale ne od poslíčka, nýbrž od drona, který z obchodu doletí až k vám domů nebo do firmy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Máte chuť na sladké? V Americe používají pro rychlou dovážku koblih dron!Video: AP

 
Článek

Když se podíváte k nebi, obvykle vidíte ptáky nebo letadla, ale v americkém Denveru to může být dron, který veze krabici se sladkými koblihami.

Jako první si na zásilce mohli pochutnat policisté, hasiči a starosta.

„Je to neskutečné, jak jde technika a nápady dopředu. Za chvíli bychom se měli připravit na samořídící vozidla,“ usmívá se denverský starosta Michael Hancock, který před radnicí zrovna obdržel zásilku dobrot od drona.

Letecká pravidla

Dron by podle pravidel federální letecké správy neměl létat mimo zrak řídícího pilota, proto se dovážka vztahuje pouze na krátké vzdálenosti. Úředníci tohoto úřadu momentálně ověřují, zda je vše v souladu se zákonem.

„Děláme to legálně. Dodávky dronem jsou velice krátké, máme bezpečný vzletový prostor i přistávací plochu, většinou parkoviště,“ řekl agentuře AP generální ředitel společnosti Drone Dispatch Chris Bonnet.

LeMarovy kobliky byly po městě doručovány dronem v rámci týdne oslav tradice, která se datuje již od první světové války. Tehdy dobrovolníci Armády spásy pekli koblihy pro vojáky na frontách. „Mezinárodní donutový den“ se slaví první pátek v červnu po celé Americe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám