Hlavní obsah

Muž hraje na 46 hudebních nástrojů

Novinky, Barbora Sirová

Možná znáte někoho, kdo hraje na dva nebo tři hudební nástroje. Takový koníček zabere dost času, o to víc, pokud chce člověk hrát na profesionální úrovni. Proto zní téměř neuvěřitelně, že se Libanonec Peter Nehmé stihl do svých 40 let naučit hrát na 46 hudebních nástrojů. A rozhodně nemluvíme o žádném amatérovi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Libanonec ovládá hru na 46 hudebních nástrojůVideo: Reuters

 
Článek

Nehmé se o hudbu zajímal už od dětství. Hrál doslova na všechno, co mu přišlo pod ruku. Využíval různé kuchyňské náčiní i věci z garáže. „Doma jsme měli spoustu hudebních nástrojů, ale to mi nestačilo,“ řekl agentuře Reuters umělec žijící ve městě Ba'aklín nedaleko libanonského hlavního města Bejrútu.

Hře na hudební nástroje postupně úplně propadl a z koníčku si udělal živnost. Poblíž svého bydliště si otevřel obchod s vlastní značkou ručně vyráběných nástrojů a otevřel také hudební školu. Aktuálně má kolem stovky studentů ve věku od dvou do 85 let. A že jim má co nabídnout.

Nehmé vytvořil vlastní učební metody, podle kterých jsou vedeny veškeré lekce. Sestrojil je na základě zkušeností, které během svého studia získal. Do svých 40 let se naučil profesionálně hrát na neuvěřitelných 46 nástrojů, například na violoncello, kontrabas a klarinet. Zajímá se ale i o méně známé nástroje jako je guitalele, hybrid kytary a ukulele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám