Hlavní obsah

Důchodkyně straší fénem neukázněné řidiče

Novinky, Barbora Sirová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jean Brooksová z Anglie má dům u silnice, na které je rychlost omezená pouze na 30 mil za hodinu (zhruba 50 kilometrů za hodinu). Řidiči tu ale jezdí mnohem rychleji. S tím se však tato obyvatelka Nottinghamu nechtěla smířit, a proto přišla s originálním řešením. Na řidiče míří fénem, který vydává za rychlostní radar.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žena se snaží zpomalovat řidiče pomocí fénuVideo: Caters News, AP

 
Článek

Vypadá to, jako by se 67letá žena dočista zbláznila. Na videu stojí Jean Brooksová za plotem svého domu a na projíždějící motoristy míří černým fénem. Ve skutečnosti jde ale o promyšlený tah, kterým se rozhodla zjednat pořádek na silnicích, aniž by k tomu měla jakékoli oprávnění.

Brooksová si vzala do hlavy, že vysoušeč vlasů vzdáleně připomínající rychlostní radar řidiče vystraší, a budou tak jezdit pomaleji. Na silnici, která vede kolem jejího domu řidiči jezdí až dvojnásobnou rychlostí, než je povolené.

Záměr obyvatelky Nottinghamu překvapivě vyšel a na rychlost projíždějících motoristů má nečekaný vliv. „Jakmile přišla s tím fénem, situace na silnici se neuvěřitelně uklidnila,“ řekl agentuře AP soused Brooksové, Ashley Mays. Ten se dokonce nechal jejím nápadem inspirovat a plánuje vytvořit vlastní falešný radar.

Samozvaná strážkyně zákona Brooksová už několikrát čelila útokům rozzlobených řidičů, ale jak sama říká, zastrašit se nenechá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám