Hlavní obsah

Válečný veterán skočil ve 101 letech s padákem, překonal světový rekord

Novinky, Barbora Sirová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co je pro jiné nepředstavitelné už v mládí, zdá se být pro Angličana Verduna Hayese hračkou i ve 101 letech. Tandemový seskok v takto pokročilém věku zažil už podruhé, prvně jím oslavil své sté narozeniny. Před týdnem si jej zopakoval a zapsal se do Guinnessovy knihy rekordů jako nejstarší muž, který kdy tento adrenalinový zážitek absolvoval.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejstarším tandemovým parašutistou se stal 101letý válečný veteránVideo: Skydive.buzz , AP

 
Článek

Většina mužů jeho věku by si ani nedovedla představit, že si půjde místo čaje o páté skočit s padákem. Tenhle stařík má ale tužší kořínek. S padákem skočil ve svých 101 letech a 28 dnech –  a získal tak titul nejstaršího účastníka tandemového seskoku v historii. Překonal Kanaďana Armanda Gendreaua, který roku 2013 skočil ve 101 letech a třech dnech.

Celým jménem Bryson William Verdun Hayes je veteránem z druhé světové války. Zúčastnil se bitvy o Normandii, při níž se o slavném Dni D vylodily spojenecké síly v severní Francii a znovu tu otevřely západní frontu. Sloužil v Britské armádě a za své zásluhy obdržel i Řád čestné legie, nejvyšší francouzské státní vyznamenání.

Skokem ze 4500 metrů získal Hayes peníze pro Královskou britskou legii a veteránskou organizaci. Při seskoku absolvovaném v anglickém Devonu mu asistovaly tři generace členů jeho rodiny, mimo jiné i syn, vnuk a pravnuk. Když dosedl, nechal se slyšel, že se cítí jako „v sedmém nebi“, napsala agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám