Hijazi vyhrál zlatou medaili na festivalu Horeca 2017, což je veletrh zaměřený na pohostinské služby. Svému koníčku se věnuje už 15 let. Vyřezává především melouny, tykve či dýně, k čemuž používá speciální řezbářské náčiní.

Za léta praxe už se naučil, že musí mít trpělivost. „Vyřezat vodní meloun trvá půl až tři čtvrtě hodiny. Poté ho musím zchladit, aby vydržel aspoň 10 až 20 dnů. Dýně vydrží i měsíc,“ popsal.

Na plody vyřezává různé motivy, od geometrických tvarů až po podobizny politiků. Dostává také zakázky na vytvoření sofistikovanějších vzorů na svatební hostiny a slavnostní ceremoniály.

Za jeden kus si účtuje 35 dolarů (zhruba 843 korun), při větší objednávce dává množstevní slevy. Jeho snem je přitom naučit své řemeslo mladé řezbáře.