Hlavní obsah

Zachráněný albín orangutana má šanci na návrat do volné přírody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizaci, která se na indonéském ostrově Borneo věnuje záchraně orangutanů, se podařilo osvobodit vzácného albína. Samičku drželi v kleci vesničané, teď má šanci na opětovné vypuštění do divočiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Indonéští aktivisté zachránili vzácného albínaVideo: Reuters

 
Článek

O orangutanovi se v provincii Střední Kalimantan dozvěděla místní policie, která následně požádala organizaci Borneo Orangutan Survival Foundation (BOSF), zda by ji nezachránila. Pětiletou samičku se záchranářům podařilo získat, BOSF o tom informovala v úterý.

BOSF má v Kalimantanu v péči asi 700 orangutanů a za posledních pět let jich do přírody vypustila kolem 300, s albínem se ale záchranáři setkali poprvé.

Podle australské stanice ABC normálně trvá až osm let, než může být orangutan, který žil v zajetí, vypuštěn do volné přírody. Ale u zachráněného albína by k tomu mohlo dojít už ve velmi blízké budoucnosti.

„Chová se jako divoké zvíře. Myslíme si, že by měla být schopná vrátit se do přírody,“ uvedl pro ABC Nico Hermanu z BOSF s tím, že samička nejspíše byla vesničany odchycena pouhé dva dny před záchranou.

Důvody, proč vesničané orangutana chytili a zavřeli do klece, zůstávají podle Hermanua zatím neznámé.

Reklama

Výběr článků

Načítám