Hlavní obsah

Jako na útěku z vězení. Prchající pštros se stal hitem internetu

Novinky, lpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lavinově se v minulých dnech po sociálních sítích šířilo video pštrosa, který na začátku měsíce utekl svému chovateli v čínské provincii Kuang-tung. Svobody si sice příliš neužil, i tak si ale po návratu do svého výběhu střihl „oslavný taneček“.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Prchající pštros se stal internetovou senzací Video: Reuters

 
Článek

Chytit takového pštrosa není jen tak. Tihle opeřenci dokážou utíkat rychlostí až kolem 70 kilometrů v hodině. Čínský uprchlík měl navíc opravdu naspěch, a tak se i hbitě vyhýbal překážkám. Problém nastal až ve chvíli, kdy se vrhl ze silnice na pole, upadl a poranil si nohu.

„Bylo tam tolik automobilů! Celou dobu se od nich držel stranou a kličkoval. Pak se ale rozběhl do pole,“ popsal agentuře Reuters situaci místní obyvatel.

Pták si užil svobody celé dva dny, pak jej majitel odchytil. Poté, co se vrátili „domů“, se pštrosí chovatel postaral o opeřencovu raněnou končetinu, poskytl útěkáři pořádnou sprchu a poté důkladně opravil ploty ohrady, aby se situace neopakovala.

„Útěk z vězení“ však zvíře neproslavil pouze na internetu, na návštěvu se za statečným běžcem vydávají lidé ze širokého okolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám