Mláďata si na videu hrají pod bedlivým dohledem své matky. Světový fond na ochranu přírody (World Wildlife Fund – WWF) záběry zveřejnil minulý týden, pořízeny však byly už během září.

WWF v prohlášení k videu uvádí, že v letech 2011 až 2016 byli v oblasta spatřena nanejvýš trojčata.

Irbis se ve volné přírodě vyskytuje ve 12 zemích, kromě Mongolska se jedná třeba ještě o Čínu, Indii, Rusko nebo Pákistán. Odhaduje se, že současná populace činí pouze 4000 až 6500 jedinců. Kromě ztráty přirozeného prostředí výskytu počty této šelmy snižuje ještě pytláctví.