Hlavní obsah

Strašidelná svatba v Hlučíně: Přišly i oživlé mrtvoly

Právo, Aleš Honus

Svatební průvod oživlých mrtvol prošel v pondělí před polednem náměstím v Hlučíně a zamířil na tamní radnici, kde si své ano řekli Tomáš Ševčík a jeho vyvolená Hana Hegerová. Proběhla tak netradiční strašidelná svatba.

BEZ KOMENTÁŘE: Strašidelná svatba v HlučíněVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

„Už jsme tady měli několik netradičních svateb, například ve stylu hippies. Oživlé mrtvoly ale ještě ne,“ komentovala netradiční halloweenskou událost jedna z úřednic hlučínské radnice.

Obřadu se zúčastnilo jen několik nejbližších přátel novomanželů. Všichni přišli ve strašidelných kostýmech, a to včetně svědků, kteří byli převlečeni za zombie.

„Rodiče tady nejsou, o svatbě nevědí. Bude to pro ně překvapení,“ řekl ženich a vysvětlil, že rodiče pozvali novomanželé pod jinou záminkou na hostinu, kde jim nečekanou událost oznámí.

Narazili na problémy

Jak vlastně nápad na svatbu v době halloweenského svátku vznikl? „Máme rádi neobvyklé věci, jsme oba tak trochu praštění. Nic víc za tím nehledejte,“ řekla nevěsta Hana Hegerová.

Zpočátku si spolu se svým partnerem říkali, že jejich nápad přijít do obřadní síně v převlečení za oživlé mrtvoly není zas tak kontroverzní, aby jim mohl působit potíže. Ale na radnici v Ostravě, kde oba žijí, prý narazili na obstrukce ze strany úředníků.

Vadilo prý netradiční oblečení i halloweenské líčení na obličeji. „Tvrdili nám třeba, že není možné mít při svatebním obřadu obličej zakrytý líčením. Vysvětlovali jsme, že budeme mít namalovanou jen půlku tváře, ale nepochodili jsme. Nakonec jsme našli pochopení až na radnici v Hlučíně,“ doplnil čerstvý novomanžel.

Místostarostka Blanka Kotrlová (ANO), která dvojici oddávala, řekla, že neobvyklému požadavku rádi vyhověli. Na otázku, zda si novomanželé nepřáli, aby i ona měla na sobě haloweenské maskování, řekla, že se tak nastalo.

„Ani by to nebylo vhodné, určitá vážnost obřadu by přece jen měla být zachována. V každém případě je jasné, že jde tak trochu o jinou svatbu, a tomu jsem se snažila přizpůsobit i svou řeč, ve které bylo přece jen více humoru, než bývá běžné,“ řekla Kotrlová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám