Hlavní obsah

Ikonický německý kostel má problém s opilci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Správci kostela Ulm Münster v jihoněmeckém městě Ulm si zoufají. Mají totiž velký problém s opilci, kteří si ulevují na stěny stavby, jež je pak znečištěná. Nepomohlo ani nedávné zvýšení pokut.

Foto: Profimedia.cz

Ulm Münster

Článek

Stavba, která je díky své velikosti často označována za katedrálu, ale z církevního hlediska je kostelem, se nachází v centru města a v jejím okolí se tak často pořádají různé akce. A mnoho z mužů se v případě potřeby nezdráhá použít jako toaletu stěny této historické budovy.

Město letos zdvojnásobilo pokuty za močení na kostel na 100 eur (2700 Kč), ale nic se nezměnilo.

„Sleduji to posledního půl roku a opět je to pokryté močí a zvratky,“ uvedl pro Südwest Presse Michael Hilbert, vedoucí oddělení, které se stará o údržbu kostela. Snaží se proto, aby se tento problém řešil nějakou oficiální cestou. „Jde o dodržování práva a pořádku,“ dodal.

Nezabralo ale ani zvýšení počtu policejních hlídek, které prakticky nikoho nechytily. Radnice se proto smiřuje s tím, že se problém jen tak nevyřeší. Zatím tak bude město tlačit na organizátory akcí v okolí kostela, aby zvýšili počet mobilních toalet.

Ulm Münster je aktuálně nejvyšším kostelem na světě. Jeho věž měří 161,5 metru. To se však změní po dokončení barcelonského chrámu Sagrada Familia, jenž by měl měřit 172,5 metru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám