Hlavní obsah

Fotograf vytvořil působivé video slovenské přírody

Novinky, vps

Dlouhých osm měsíců jezdil slovenský fotograf Majo Chudý po své rodné zemi a fotil přírodu s cílem složit ze snímků časosběrné video. Výsledné dílo má téměř šest minut a nazval ho Few Moments (Několik okamžiků).

Video Few Moments slovenského fotografa Maja ChudéhoVideo: Majo Chudý

 
Článek

Slovák, který se focení věnuje teprve tři roky, nafotil v rámci projektu přes 35 tisíc snímků, nakonec jich ale použil jen něco kolem 20 tisíc. Nejprve cestoval sám, později se k němu ale přidalo několik dalších nadšenců, což se hodilo hlavně při častých nočních cestách, kdy samota není úplně příjemná.

„Setkání s divokou zvěří jsou v noci samozřejmostí. Zažil jsem jen dva noční výjezdy, při nichž jsme nepotkali žádná zvířata,“ vysvětlil Chudý, že společnost se občas hodí. Jednou ho také vichřice přes noc uvěznila na chatě M.R. Štefánika pod vrcholem hory Ďumbier.

Ve svém videu zachytil různé části Slovenska, konkrétně Nízké Tatry, Malou Fatru, Západní Tatry, Malé Karpaty, Strážovské vrchy a Považský Inovec. Celkem procestoval přes 8000 kilometrů, ne vždy se ale jednalo o plodné cesty.

„Často jsem se vracel domů po celonočním zátahu a procestovaných stovkách kilometrů s prázdnou paměťovou kartou. Zážitky mi ale navždy zůstanou uložené v paměti,“ dodal fotograf.

Ačkoliv se Chudý označuje za amatérského fotografa, jedná se již o jeho několikáté časosběrné video a u Few Moments konkrétně už o druhé pokračování. Zbytek jeho tvorby je k vidění na jeho webu.

Reklama

Výběr článků

Načítám