Hlavní obsah

Čínský boháč se rozvádí, manželka dostane 26 miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Více než miliardu dolarů dostane manželka čínského miliardáře Čoua Ja-chuej. O rozvodu na základě vzájemné dohody informovala stanice CNN.

Foto: Profimedia.cz

Čínský miliardář Čou Ja-chuej

Článek

Devětatřicetiletý Čou, který vede firmu Beijing Kunlun Tech zabývající se vývojem počítačových her a který také nedávno koupil celosvětově známou seznamkovou aplikaci pro homosexuály Grindr, se zavázal, že na svou o rok mladší manželku Li Čchiung převede 278 miliónů akcií prvně jmenované firmy. Ty mají podle středečních burzovních ukazatelů hodnotu 7,35 miliardy jüanů, tedy zhruba 26 miliard korun.

Zprávě o nákladném rozvodu se dostalo velké pozornosti čínských státních médií. Manželský pár se svým odhadovaným jměním v hodnotě 3,5 miliardy dolarů (84 miliard korun) letos ocitl na 11. místě celosvětového žebříčku boháčů mladších 40 let, kteří se ke svému majetku vypracovali vlastním úsilím.

CNN upozornila, že to zřejmě nebude poslední nákladný rozvod v Číně, kde nyní raketově stoupá rozvodovost, a navzdory ekonomickému zpomalení i počet miliardářů.

Více než miliardu dolarů platili v minulosti svým exmanželkám šéf Formule 1 Bernie Ecclestone či mediální magnát Rupert Murdoch. Zatím nejvíce nařídil vyplatit švýcarský soud manželce ruského oligarchy Dmitrije Rybolovleva. Rus ženě nabízel miliardu dolarů, ale ona to odmítla. Soud pak nařídil vyplacení rekordních 4,5 miliardy (108 miliard korun). Odvolací soud ale nakonec loni částku snížil na zhruba 600 miliónů dolarů (14,4 miliardy korun).

Reklama

Související témata:
HC Rudá hvězda Kunlun

Výběr článků

Načítám