Hlavní obsah

Mistrovství světa ve šnorchlování v bahně není pro slečinky

Novinky, vps

U malého velšského městečka Llanwrtyd Wells se jako už tradičně konalo bizarní Mistrovství světa ve šnorchlování v bahně. Plavání ve strouze plné zvířeného bahna rozhodně není pro každého, i přesto se ale letos na akci sjelo téměř 150 účastníků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Walesu se konal šampionát ve šnorchlování v bahnité strouzeVideo: Reuters

 
Článek

Mistrovství se v obci nacházející se ve střední části Walesu konalo minulou středu, jednalo se o již 31. ročník. Místní ho původně založili jako charitativní akci.

Soutěž postupně nabírala na popularitě a dnes na ni jezdí lidé z celého světa. Letos přijeli účastníci třeba ze Švédska nebo Nového Zélandu, napsala agentura Reuters.

Závodníci plavou tam a nazpátek ve strouze dlouhé 60 yardů (55 metrů), přičemž mnoho z nich akci bere s nadhledem a plavou v bláznivých kostýmech. K vidění tak byli třeba lidé plavající s lodí nebo toaletou na zádech.

Vítězem se stal 18letý Dan Norman z anglického Wolverhamptonu, který bral závod s časem o něco vážněji. „Měl jsem šnorchl na prostředku, což je podle mě o něco víc aerodynamické než na straně,“ vysvětloval mladík s úsměvem na tváři svůj recept na úspěch.

Norman trať zvládl v čase jedné minuty a 26 sekund. Na dva roky starý rekord ale nedosáhl, ten je ještě o čtyři sekundy rychlejší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám