Hlavní obsah

Peruánský prezident naordinoval vládě rozcvičku na ulici

Nový peruánský prezident Pedro Pablo Kuczynski zahájil vůbec první jednání své vlády ve zdravém stylu. Kolemjdoucí u prezidentského paláce v Limě překvapil ve čtvrtek pohled na skupinu sportovně oblečených ministrů, kteří jim předvedli krátké kondiční cvičení. Prezident tím chce motivovat Peruánce k pohybu a rozcvičky před zasedáním prý bude s ministry na ulici předvádět každý týden, uvedla stanice BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Peruánský prezident a ministři si zacvičili na uliciVideo: Reuters

 
Článek

Sedmasedmdesátiletá hlava státu se snažila za většinou o něco mladšími členy kabinetu nezaostávat. Kuczynski si stejně jako ostatní přinesl podložku, na níž prováděl některé cviky vleže a zapojil se i do náročnějších úkonů. Vládě předcvičovali dva instruktoři.

„Chceme propagovat zdraví, zdravou mysl i zdravé tělo,“ řekl novinářům Kuczynski. Podle ministryně zdravotnictví Patricie Garciaové trpí část Peruánců obezitou a zdravotní stav národa není na ideální úrovni, proto se bude rozcvička konat pravidelně, aby lidi přesvědčila o prospěšnosti pohybu.

Mezi dvojicí ministrů, kteří dorazili v oblecích a první vládní rozcvičku propásli, byl i šéf resortu školství Jaime Saavedra. Na svou omluvu prohlásil, že raději naordinuje více cvičení dětem a prosadí větší počet hodin tělocviku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám