Hlavní obsah

Poctivý taxikář vrátil milióny, které nechal zákazník v autě

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez váhání vrátil jeden taxikář z Bostonu značnou částku, kterou u něj v autě nechal jeden zákazník. Maličko zklamaný byl ale z odměny, kterou mu dotyčný dal.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Raymond MacCausland nabral muže, který chtěl odvézt do jednoho z bostonských hotelů. Američan, jehož identita nebyla zveřejněna, mu řekl, že je bezdomovec a posledního půl roku žil v útulku.

V jednu chvíli vystoupil z taxíku s tím, že jde za kamarádem a vrátí se. Jenže když se neukázal ani po půl hodině, rozhodl se taxikář, že zajede do hotelu, jestli se tam třeba nevrátil sám. Tam ale také nebyl.

MacCausland se proto podíval do tašky, kterou muž nechal na zadní sedačce, zda v ní nemá nějaký doklad. Ke svému překvapení tam našel svazky bankovek. Moc dlouho nepřemýšlel a s nálezem se vydal na policii, napsala agentura AP.

Nikdy by si je nenechal

Policisté peníze přepočítali, celkem to bylo 187 tisíc dolarů (asi 4,5 miliónu korun), a našli dokumentaci, z níž plynulo, že se jedná o dědictví. Brzy našli právoplatného majitele a peníze mu vrátili.

MacCausland muže poté znova odvezl, tentokrát opravdu až do hotelu. Dočkal se i odměny ve výši 100 dolarů.

„Myslel jsem si, že mi dá třeba 500 nebo 1000 dolarů,“ citoval web New York Daily News 72letého taxikáře, který tak byl trochu zklamaný, ale jen na chvíli. Peníze by prý vrátil i v případě, že by věděl, že nedostane žádnou odměnu.

„Bylo to správné. Spousta lidí mi řekla, že jsem si ty peníze měl nechat, ale to bych nemohl udělat,“ dodal Američan.

Reklama

Výběr článků

Načítám