Hlavní obsah

Studentku poslali do vězení za podvádění u zkoušek

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indie je nechvalně proslulá podvody u školních zkoušek. Jednu studentku ze státu Bihár tam teď za švindlování dokonce poslali do vězení. Nejprve sice měla nejlepší výsledky z celého státu, pak ale nedokázala v televizi odpovědět na banální otázku a při nařízeném opakování zkoušek propadla.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Sedmnáctiletá Ruby Raiová vypadala jako premiantka. Vybrali si ji proto do televizní reportáže, jenže tam řekla, že politologie, což byl jeden z jejích předmětů, je o vaření, a nedokázala ani vyhláskovat název předmětu.

Ruby Raiová

To vzbudilo pozornost zodpovědných úřadů a dívka musela zkoušky opakovat. A neuspěla. V neděli se proto objevila před soudem, který ji poslal do vězení, kde si pobude do 8. července. Mnozí se proti tomu začali bouřit, protože Ruby byla umístěna do vězení pro dospělé, nikoli mladistvé.

Odsouzená dívka ale v podvodech nebyla rozhodně sama. „Zatkli jsme 18 lidí včetně té dívky,“ uvedl pro AFP policista Manu Maharaj.

V indických školách se při testech zavádějí přísná opatření, studenti totiž často podvádějí, protože tlak na to, aby měli co nejlepší výsledky a dostali se na dobrou školu, je obrovský.

Pozdvižení způsobily například záběry z loňska, kdy rodiče a příbuzní lezli po stěnách škol a házeli dětem dovnitř taháky. [celá zpráva]

Originálně problém s podváděním vyřešila indická armáda, která letos potenciální rekruty při vstupních testech vysvlékla do spodního prádla. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám