Hlavní obsah

Praha zažila spanilou jízdu pro dobrou věc

Praha v sobotu zažila spanilou jízdu, jíž se zúčastnily stovky veteránů, luxusních automobilů a motocyklů. Jízda se uskutečnila v rámci benefiční akce na podporu lidí trpících svalovou dystrofií MDA RIDE na Václavském náměstí. Spanilá jízda zde také začínala i končila.

BEZ KOMENTÁŘE: Spanilá jízda PrahouVideo: Novinky

 
Článek

Akce začala na Václavském náměstí v 10 hodin. Návštěvníci se mohli těšit na koncerty kapel Strahov nebo třeba Eddie Stoilow. Vyzkoušet si bylo možné jízdu na motocyklu Harley-Davidson, a to i bez řidičského průkazu.

Spanilá jízda začala v půl druhé odpoledne. Jezdci zamířili směrem na Pankrác, poté dolů k Vltavě a po nábřeží zpět do centra. Mezi účastníky převažovali motorkáři, kterých bylo několik set.

Úspěšná benefiční akce

Už v době začátku spanilé jízdy se ve prospěch pacienů se svalovou dystrofií vybralo 600 tisíc korun, což bylo víc než v loňském roce.

„Nemoc zůstává nevyléčitelnou a nedá se ničím zastavit, pouze rehabilitace ji na čas přibrzdí. Děsivé je, že tato nemoc postihuje pouze svaly, nikoliv mozek. Postižení všechny změny k horšímu evidují, ale nechtějí být litováni, touží se účastnit běžného života. I proto vznikla MDA RIDE jako snaha zpříjemnit jim osudem vymezený krátký pobyt na světě něčím zajímavým,“ vysvětlil smysl celé akce Josef Kadeřábek, zakladatel benefiční akce MDA RIDE.

MDA RIDE z.s., založená v roce 2008, je sdružení nadšenců – motorkářů, kteří se rozhodli dlouhodobě pomáhat lidem se svalovou dystrofií. Za prvních sedm let se podařilo získat ve prospěch obou asociací sdružujících lidi postižené nevyléčitelnou svalovou dystrofií tj. Asociaci muskulárních dystrofiků v ČR (AMD) a Parent Project již 2 787 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám