Hlavní obsah

Buvol kuriózně utekl lvům ze spárů

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štěstí v neštěstí měl jeden buvol, kterého si jako svou kořist vyhlédli lvi v rezervaci Mala Mala v Jihoafrické republice. Už se zdálo, že jeho osud je zpečetěn a šelmy si na něm smlsnou, ale nakonec vše bylo jinak.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lvi se mezi sebou začali prát a utekla jim kořistVideo: Caters News, AP

 
Článek

Až komickou situaci natočil Mike Kirkman, který v rezervaci pracuje jako průvodce, uvedla agentura Caters News. Spolu s turisty sledoval, jak smečka lvů napadla stádo buvolů a jednoho po krátkém boji přemohla.

Buvol pak už jen odevzdaně ležel na zemi a čekal, až se do něj odpočívající lvi pustí. Jenže po chvíli se na scéně objevila lvice, která se útoku nezúčastnila, a začala si dělat na kořist také zálusk.

To se samozřejmě nelíbilo jiné ze lvic a do sokyně se pustila. Brzy se přidali i ostatní. Jeden ze lvů sice ještě váhavě stál u buvola a snažil se ho hlídat, nakonec mu to ale nedalo a do šarvátky se také zapojil.

Šelmy se divoce praly a odběhly pryč, takže buvol v tu chvíli vycítil šanci. S viditelnou námahou se zvedl a vydal se do bezpečí. Sice otřesený a váhavým krokem, ale zatím živý.

Reklama

Související témata:

Související články

Kdo s koho: Kobra versus orel

Pozoruhodný souboj orla s kobrou zachytili dva turisté v Krugerově národním parku v Jihoafrické republice. Hladový pták se pokoušel hada ulovit, musel to však...

Výběr článků

Načítám