Hlavní obsah

Čínské pandí centrum láká návštěvníky roztomilými záběry

Novinky, lpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Být pandou se někdy zdá jako opravdu nelehký úkol. Své o tom ví černobílá medvíďata z pandího chovného a výzkumného centra v čínském městě Čcheng-tu, hlavním městě provincie S´-čchuan. Chovatelé neohrabanosti svých svěřenců využívají a videa využívají k získání návštěvníků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čínské pandí centrum láká návštěvníky roztomilými záběryVideo: Reuters

 
Článek

Na prvním videu mládě pandy velké zápolí s úkolem dostat se z dřevěné klády na pověšenou pneumatiku. Snažení chlupatého medvíděte trvá několik minut, během nichž předvádí šelma kousky hodné akrobata.

Druhé video pak ukazuje zvídavost dalšího mláděte v celé kráse. Medvídě ke kameře umístěné na stromě nejprve čuchá, a poté ji k nelibosti ošetřovatelů jedním pohybem tlapky smete ze stromu.

Obě zveřejněná videa se těší velké pozornosti pandích nadšenců. A o to pandí chovné stanici jde. Cílem je samozřejmě přilákat větší počet návštěvníků, kteří v centru získají více informací o tomto ohroženém druhu, mohou si pandu pohladit nebo pochovat a z jejich finančních příspěvků pak centrum realizuje další výzkum a pomáhá v návratu těchto chlupatých „nešiků” zpět do volné přírody.

Reklama

Výběr článků

Načítám