Hlavní obsah

Kobra se při vystoupení vrhla mezi diváky

Novinky, lpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V momentě, kdy se při show „krotitele hadů” na thajském ostrově Phuket kobra vrhla mezi diváky, by se v nich asi krve nedořezal. Od uštknutí dělilo některé z nich jen pár centimetrů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kobra se při vystoupení vrhla mezi divákyVideo: AP

 
Článek

Mladík při vystoupení tahá hada po zemi, dráždí ho a dává mu dokonce polibek. Poté kobru táhne směrem k divákům, patrně s úmyslem, že jej bude had následovat. Ten měl však evidentně jiné plány a vrhnul se přes nízké hrazení mezi diváky v první řadě, kteří se v panice rozutekli na všechny strany.

„Krotitel“ ihned zareagoval a s úsměvem odtáhl několikametrového plaza zpět do středu kruhu, odkud mu jeho asistent pomohl umístit kobru zpět do bezpečí dřevěné truhly.

„Nevím, zda to byla součást show nebo se něco vymklo kontrole, ale fakt je, že jsem byl naprosto vyděšený. Všichni byli,“ sdělil účastník exhibice Dmitrij Bodnar z Moskvy, který celou událost nahrával na mobilní telefon.

Kobry patří mezi jedovaté hady z čeledi korálovcovitých. Dorůstají délky až dvou metrů a některé druhy dokáží svým jedem zabít člověka za pouhých 15 minut.

V Indii je velmi populární tanec kobry při zaříkávačově hře na flétnu. Ve skutečnosti se však had nepohybuje podle rytmu, pouze následuje pohyby hudebního nástroje. Je totiž hluchý.

Reklama

Výběr článků

Načítám