Hlavní obsah

Nahlédněte do luxusních prezidentských apartmá pražských hotelů

Praha

Podívejte se s námi do míst, kam mohou jen ti, kteří nemají hluboko do kapsy. Vybrali jsme tři prezidentské apartmány pražských vyhlášených hotelů, kde si luxus dopřávají celebrity a bohatí z celého světa.

Prezidentské apartmány nejluxusnějších pražských hotelůVideo: Novinky

 
Článek

Jako prezidentské jsou tyto apartmány označovány proto, že mají absolutně nadstandardní vybavení. Plocha přes sto metrů čtverečních, vybavená kancelář, jídelna, konferenční sál a mnohdy i samostatné pokoje i toalety pro sekretariát a bodyguardy.

Hotelem s nejvyšší průměrnou cenou za pokoj je v České republice pražský Four Seasons. Cena prezidentského apartmá se čtyřmi ložnicemi se pohybuje kolem 120 tisíc korun za noc.

„Prezidentské apartmá se nachází v barokní budově u řeky Vltavy. Mezi nadstandardní vybavení prostorného obývacího pokoje patří piano a dalekohled, kterým host může pozorovat Malou Stranu a Karlův most. Design prezidentského apartmá odráží barokní architekturu budovy. Je velmi výrazný, dominuje červená barva, černé akcenty, zlatá a stříbrná. Host si dokonce může pronajmout celou tuto barokní vilu původně z 16. století,“ uvedla mluvčí hotelu Martina Vávrová.

Soukromí hostů si hotel pečlivě hlídá a nezveřejňuje jejich jména. Klientelu tvoří jak podnikatelé, tak i soukromé osoby. Většina pochází z USA, Velké Británie a Ruska.

Mandarin s výhledem na celou Prahu

V pražském hotelu Mandarin Oriental je cena prezidentského apartmá přibližně 60 tisíc korun za noc. Dvoupodlažní apartmá o rozloze sto padesát metrů čtverečních je v barokní části hotelu a má panoramatický výhled na celé město.

„Tím, že se jedná o nejprestižnější apartmá, vždy tu mají hosté nachystána nějaká malá překvapení při příjezdu. Bývá tu například šampaňské, ovoce, čokoládové pralinky,“ dodává k ubytování mluvčí hotelu Lenka Rogerová.

Právě toto apartmá si při pobytu v Praze vybrala například popová královna Madonna, zpěvačka Jennifer Lopezová nebo Dalajlama.

Clinton, Bush i Obama

Prezidentské apartmá v hotelu Hilton má rozlohu sto dvacet metrů čtverečních. Skládá se z obývacího pokoje, ložnice, velké koupelny se zabudovanou televizí a vířivkou, pracovny a malé kuchyňky.

„Prezidentské apartmá je k dispozici v závislosti na obsazenosti hotelu, kdy se cena pohybuje od 26 tisíc korun výš. Mezi naše významné hosty patřili kromě amerických prezidentů Billa Clintona, George W. Bushe, Baracka Obamy, dalších státních delegací i velvyslanců také celebrity, například Arnold Schwarzenegger, nebo Sean Connery,“ sdělila mluvčí hotelu Markéta Šebková.

Anketa

Které z prezidentských apartmá se vám líbí nejvíce?
Four Seasons
10,9 %
Mandarin Oriental
29,1 %
Hilton
60 %
Celkem hlasovalo 375 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám