Hlavní obsah

V americké loterii vyhrál jediný tiket 10 miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závratných 429,6 miliónu dolarů (10,17 miliard korun) vyhrál majitel jediné sázenky se správnými čísly taženými v sobotu v americké loterii Powerball. I když se stal velkým boháčem, nejde o nejvyšší výhru v USA, v lednu totiž ve stejné loterii padl rekordní jackpot ve výši 1,59 miliardy dolarů (asi 38 miliard korun), o který se podělili tři výherci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kdo je konkrétním výhercem sobotního večerního tahu, zatím není známo. Podle informací médií byl ale tiket se správnou kombinací šesti čísel – 25, 66, 44, 5, 26 a jackpotovým powerballem 9 – podán v New Jersey. Výherci velkých částek v amerických loteriích nejsou někdy veřejnosti známi několik měsíců.

Šance na výhru v powerballu je podle agentury Reuters jedna ku 292 miliónům. Statistici uvádějí, že Američané tak mají zhruba 25krát větší šanci stát se prezidentem Spojených států než vyhrát v této sázkové hře.

Mluvčí loterie Kelly Cripeová uvedla, že powerball se hraje ve 44 státech USA, ve federálním distriktu (District of Columbia), v Portoriku a na Amerických Panenských ostrovech.

Pokud bude chtít výherce získat jackpot v celé výši, musí se spokojit se splátkami rozloženými do 29 let. Může si také nechat výhru vyplatit naráz, ale v takovém případě se výhra výrazně zkrátí na 284,1 miliónu dolarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám