Hlavní obsah

Lachtan zastavil dopravu na silnici, policista jej odehnal bundou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně jako španělský zápasník s býky si mohl připadat policista Chris Butler, když se z frekventované silnice na Falklandských ostrovech pokoušel odehnat lachtana, který si to zamířil přímo před projíždějící vozy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Lachtan zastavil dopravu na silniciVideo: Caters News, AP

 
Článek

Na videu je vidět, jak si policista bere žlutou reflexní bundu a jde s ní na lachtana, jako matador na býka. Když ho zahnal pryč ze silnice, lachtan se vrátil zpět do bezpečí moře.

„Když jsem v roce 2014 začínal, kolegové mi dali jednu radu. Pokud se prý někdy dostanu do situace, kdy na silnici bude lachtan, mám si vzít reflexní vestu. Nesnáší totiž šustivý zvuk, který vesta při tření vydává,“ popsal Butler.

U policie pracuje už dvanáct let. Tohle ale prý byla ta nejbizarnější situace, kterou musel řešit.

Šestačtyřicetiletá Nikki Murphy, která záběry pořídila, popisuje, jak s manželem nemohli uvěřit pohledu na policistu hrajícího si na matadora.

„Tohle je jedna z úžasných věcí na životě tady. Nikdy nevíte, co vše ve Stanley můžete vidět. Ať už se jedná o tučňáka patagonského, albatrosa, tučňáka skalního nebo lachtana uprostřed silnice,“ řekla Nikki.

Reklama

Výběr článků

Načítám