Hlavní obsah

Čtyřměsíční chlapec s oční vadou poprvé uviděl svou mámu, reakce byla úžasná

Novinky, zkr
Seattle

Velmi emocionální zážitek pro všechny zúčastněné zprostředkoval teprve čtyřměsíční chlapeček Leopold ze Seattlu. Od narození trpí vadou zraku, kvůli které špatně vidí. Teď se mu ale blýská na lepší časy, 2. dubna dostal totiž speciální brýle. A když poprvé ostře uviděl svou matku, jeho reakce byla úžasná.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Batole s vadou zraku díky speciálním brýlím poprvé uvidělo ostře svou mámuVideo: AP

 
Článek

Leopold Wilbur Reppond trpí vzácnou poruchou nazývanou Oculocutaneous albinismus. Ta má vliv na barvu kůže, vlasů a očí a způsobuje, že postižený špatně vidí, píše server listu The Daily Mail.

Malý Leo dostal speciální brýle vyrobené z materiálu podobného gumě, které nemají žádné ostré hrany ani šroubky. Když mu je jeho matka poprvé nasadila na hlavu, nejdřív trochu tápal, pak se na ni však zeširoka usmál.

„Bylo to velmi dojemné, emoce mě úplně převálcovaly. Nemůžete předvídat, jak se budete cítit, když se něco takového stane,“ popsal dojatý otec, devětatřicetiletý David. A podobně naměkko prý byli i všichni sezvaní příbuzní.

Podle Davida se jeho syn dosud orientoval jen hmatem. Otec se k němu například vždy sklonil, aby si ho nechal sáhnout na vousy. „Teď konečně začal věci kolem sebe vidět. Mnohem víc se směje, vidí lidi v místnosti, víc reaguje,“ dodal.

Chlapečka ale budou kvůli jeho onemocnění čekat v životě další těžké zkoušky. Kvůli světlé barvě pleti je u něho mnohem vyšší riziko melanomu. Ztráta pigmentu v duhovkách zase může vést k řadě očních onemocnění.

Reklama

Výběr článků

Načítám