Hlavní obsah

Student ohromil svět svými dřevěnými hodinami

Novinky, vps

Japonský student Kango Suzuki nedávno upoutal svými dřevěnými hodinami, které každou minutu napíšou na destičku aktuální čas. Teď se o svém výtvoru rozhovořil pro agenturu AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hodiny japonského studenta zapisují každou minutuVideo: AP

 
Článek

Kango, který studuje produktový design na Univerzitě umění a designu v Tóhoku, našel inspiraci k vytvoření hodin v tradičních japonských natahovacích panenkách karakuri.

„Panenky karakuri mě vždy fascinovaly. Myslím, že i dnes je náročné je vyrobit, a tak jsem se chtěl věnovat něčemu podobnému. Napadlo mě, že by mohlo být zajímavé, kdybych vytvořil hodiny, které každou minutu napíšou čas. A tak začal můj projekt,“ uvedl Kango.

Mladý Japonec nejprve sestavil počítačový model, který fungoval perfektně. Jenže když se pustil do skutečné výroby, zjistil, jak náročné bude hodiny skládající se ze 407 částí vytvořit.

Ještě nejsou dokonalé

Denně stihl vyrobit šest až osm dílů, což by ještě nebyl takový problém. Jako největší úskalí se ukázala nutnost přepracovat většinu součástí tak, aby správně pracovaly. Celkem mu projekt zabral 10 měsíců, a ani tak podle něj není ještě dotažený do dokonalosti.

„Stále nejsou stoprocentně hotové, je tam několik problémů. Občas se zastaví, jindy se zase předcházejí nebo opožďují. V příštích týdnech budu tvrdě pracovat, abych je dokončil,“ dodal Kango.

Šikovný mladík by měl zanedlouho promovat a zdá se, že se sehnáním pracovního místa nebude mít nejmenší problém. Dřevěné hodiny ho totiž proslavily a od té doby, co se jeho příběh dostal do médií, už ho oslovilo mnoho firem, které by ho chtěly zaměstnat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám