Hlavní obsah

Operace mozku měla u ženy nečekaný vedlejší efekt

Novinky, vps

Je známo mnoho případů, kdy se člověku po operaci mozku změnila nějaká vlastnost – například se mu zlepšila paměť na čísla nebo mu začalo chutnat jídlo, které by si předtím nikdy nedal. U Britky Jayne Reffinové došlo ke kuriózní změně. Tato 45letá žena byla většinu života skalní fanynkou ragbyového klubu Hull Kingston Rovers. Jenže po operaci, kdy jí byl odstraněn nádor na mozku, je jí tento sport naprosto cizí.

Foto: Profimedia.cz

Jayne Reffinová

Článek

Lékaři nezhoubný nádor úspěšně vyjmuli během 17hodinové operace. Reffinová se v následných měsících zotavila do plné síly, uvědomila si ale, že už ji vůbec nebaví ragby. Předtím přitom patřila mezi vášnivé fanoušky místního klubu.

„Jezdila jsem všude, na domácí i venkovní zápasy. Celý můj dům je zařízený v barvách klubu, ale teď už mě to prostě nezajímá. Raději něco upeču,“ citoval ji The Daily Telegraph.

Podle svých slov vždy stála jako první ve frontě na nové suvenýry klubu a každý rok samozřejmě měla permanentku na domácí zápasy. Její manžel a děti na ragby stále chodí, ona už ale ne. Nenaláká ji ani derby s Hull FC.

Jediné, co ji trochu baví, je australská liga. Na ostrovní ragby se však nedokáže dívat ani v televizi, nudí ji to.

„Je to zvláštní a nedokážu si to vysvětlit, stejně tak si s tím neví rady ani neurologové,“ dodala Reffinová.

Reklama

Výběr článků

Načítám