Hlavní obsah

Propagátorka zbraní se chlubila, jak se její čtyřletý syn těší na střelbu. Druhý den ji trefil do zad

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střelné zranění v oblasti zad utrpěla Američanka Jamie Giltová, když ji v úterý její vlastní zbraní střelil její syn, když řídila auto. Jednatřicetiletá žena z Floridy přitom silně propaguje držení zbraní a pouhý den před nešťastným incidentem na Facebooku zveřejnila fotku se svým potomkem a komentářem, že „i její čtyřletý syn je natěšený na střelbu na terč ráží .22“.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Giltová jela po silnici jižně od města Jacksonville. Její syn seděl na zadním sedadle, kde ležela i nabitá ruční zbraň ráže .45. Chlapeček ji vzal do rukou, zbraň vystřelila a trefila sedadlo řidiče, uvedl zpravodajský web jacksonville.com.

Střela prošla sedačkou a zasáhla jeho matku do zad. Žena dokázala i přes zranění zastavit a přivolat pomoc. Když na místo přijeli policisté, seděla stále na sedadle řidiče a řekla jim, že ji postřelil její syn. Po poskytnutí první pomoci přijela sanitka, která ji odvezla do nemocnice.

Policie se chystá ženu vyslechnout, zatím ale musí počkat, až se zlepší její zdravotní stav. Chlapec byl mezitím svěřen dalším členům rodiny.

Případ je pikantní a získal si i mezinárodní pozornost kvůli tomu, že Giltová se hojně chlubí svým kladným přístupem ke zbraním a často zveřejňuje takto zaměřené příspěvky na sociálních sítích. Stránka, na které se chlubila nadšením svého syna do střelby, však byla ve středu smazána.

Pokud se prokáže, že se Giltová dopustila nedbalosti v zacházení se zbraní, hrozí jí i trest odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám